Skip to content

Västsahara, ett glömt förtryck….

augusti 20, 2011

Det finns ett folk som är åtskilda från varandra av en mur av sand. De bor i flyktingläger eller under en ockupationsmakts förtryck. Västsahara är ett område som ligger söder om Marocko och som ockuperades av deras nordliga granne när den dåvarande kolonialmakten Spanien lämnade området. Västsaharier som lever i flyktingläger i Algeriet kan inte åka över sandmuren och träffa sina släktingar som bor i den andra delen av landet som ockuperas av Marocko.

I veckan hade jag möjligheten att träffa ungdomar från Västsahara som hade rest till Stockholm för dels, kunna uppleva Sverige men också för att kunna träffa varandra. Hälften var från flyktinglägren och hälften var från de ockuperade områdena. För dem handlar det givetvis om möjligheten att få leva i sitt eget land, som man en gång i tiden kunde. Men just nu handlar det inte om det. Det handlar om att människor ska få upp ögonen för att det finns ett ställe som heter Västsahara att området är under långvarig ockupation från Marocko och att dessa människors mänskliga rättigheter kränks hela tiden.

Så just nu, läs på lite, uppmärksamma det och hjälp dessa människor som bara kämpar för något som vi mer eller mindre tar för givet idag. Vår frihet!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: