Skip to content

Ungdomsavtalet börjar bli verklighet….

november 22, 2010

Centerpartiet har både i valrörelsen 2010 coh 2006 jobbat för att ungdomar skulle kunna komma in på arbetsmarknaden på ett så kallat ungdomsavtal som under ett år skulle en arbetsgivare kunna anställa en ungdom till lägre lön.

Nu har IF Metall röstat igenom ett sådant avtal som sedan ska skrivas under av arbetsgivaren. Anledningen är att man på detta sätt ska få in ungdomar i industrin hinna träna upp och utbilda dem innan de stora pensionsavgångarna börjar.

Jag tycker att det är mycket bra nu att arbetsmarknadens parter börjar ta upp detta problemet och ta fram nya möjligheter för unga att komma in på arbetsmarkanden, jag tycker att det också är mycket bra att det är facket som tar detta steget och lämnar politikens revir åt sidan och försöker hitta lösningar, hoppas att fler börjar tänka ”outside the box” och försöker hitta nya lösningar.

Andra bloggar: Annie Johansson, Johan Pettersson, Sven-Olof Edvinsson

UPPDATERING 23/11:

Annie Johansson har idag skickat en klok-uggla till IF Metall för att uppmärksamma dem somett föredömme för andra fackförbund. Läs mer på hennes blogg

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: