Skip to content

Tydligt att man inte ser verkligheten…

maj 4, 2010

SSU skriker som vanligt på fler jobb, vilket är bra, men tyvärr så har dem en partiledning som tillsammans med de rödgröna inte vill ha det. Den sänkning av arbetsgivareavgiften som Alliansen införde för Ungdomar under 26 år kommer man att bort. Man säger att man tar bort avgifterna om man anställer en långtidsarbetslös ungdom, bra, men det har regeringen redan genomfört genom nystartsjobben.

Vi har alltså SSU som verkligen vill ha jobb, men ett moderparti som vill göra det dyrare att anställa ungdomar och ha ungdomar som anställda, sedan så har de presenterat en budget som fått tummen ner av alla företagsorganisationer i Sverige. Jag ställer mig då frågan, om företagen ser de rödgrönas budget som en försämring, kommer det då få dem att vilja satsa och anställa fler? Troligen inte. Man vill alltså ha fler jobb, men gör det dyrare att anställa ungdomar och presenterar en politik som företagen som fixar jobben tror försämrar. Var finns då verklighetsuppfattningen hos oppositionen, hur ska vi få fler jobb i Sverige. För långsiktigt är det så att man inte kan finansiera offentliga jobb med offentliga jobb. Vi måste satsa på Sveriges företag om vi ska klara välfärden. När ska oppositionen fatta det????

På ämnet de rödgrönas budget och hur unga ska få jobb sms-duellerade Magnusa Andersson, CUF och Jytte Guteland, SSU på maktkamp24.se, Magnus Andersson vann!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: