Skip to content

Fler tåg till Markaryd

januari 28, 2010

Kan läsa i Markaryds nättidning imarkaryd.com att Pågatågen kommer att det nu är ännu säkrare att Pågatågen kommer till Markaryd.

Ett avtal har skrivits om hur utbyggnaden av pågatågen ska se ut. Planen är att pågatåg ska börja rulla mellan Hässleholm och Markaryd men också mellan Hässleholm och Växjö och mellan Hässleholm och Höör. Nu är det regeringen som ska säga sitt om frågan och när det är avgjort då kan projektet komma igång.

För min del så skulle det betyda mycket ifall pågatågen började rulla på Markarydsbanan. Det skulle göra att men korta bytestider så skulle jag kunna vara nere på Lund C på ungefär en timme.

Detta är bara positivt och en utveckling som inte får stanna av. Nästa steg när pågatågen har börjat rulla till Markaryd är att de också ska fortsätta vidare till Halmstad. Men i en nutidssatsning bör i alla fall busstrafiken till Halmstad från Markaryd förbättras, både för markarydsborna men också för dem som vill pendla från Hässleholm till Halmstad.

En spännande utveckling väntas!

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. januari 30, 2010 10:22 e m

  Ja då håller man tummarna för att det går vägen. Minns ju hur det var när tågen gick både till Hässleholm, Halmstad och Ljungby från Markaryd.

  • engqvist permalink*
   februari 1, 2010 4:45 e m

   Ja det är verkligen intressant att se hur tåget nu kommer tillbaka igen. Jag hoppas verkligen att tågen kommer igen, både för Markaryd som ort, men också för mig personligen och mitt pendlande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: