Skip to content

Skattefritt om du har inneboende

december 4, 2009

Centerpartiet med Lennart Pettersson och Annie Johansson i spetsen presenterade idag ett förslag om att göra det skattefritt för privatpersoner att tillexempel hyra ut ett rum i villan eller lägenheten.

Idag så får man högst få in 12000 kr om året i hyresintäkter för att inte behöva betala skatt. Genom att göra det skattefritt så kanske fler blir intresserade av att hyra ut en del av sin bostad till oftast behövande ungdom. Jag har själv upplevt den stora bostandsbristen som möter dagens ungdomar inte minst i universitetsstäderna. Sedan kan det förhoppningsvis också hjälpa till att minska antalet ungdomar som råkar ut för ockerhyror och svartkontrakt.

Jag själv har under hösten sökt bostad eller i alla fall ett övernattningsställe i Lund där jag pluggar, men det har varit en mördande konkurrens.  

Det är en lösning som kan till viss mån fungera på kort sikt, men på lång sikt behövs det stora investeringar för att möta det behov av bostäder för unga både i universitetsstäderna och på andra orter. Men detta är ett bra steg i rätt riktning.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: