Skip to content

EU:s framtid

oktober 6, 2009

I slutet av förre veckan så röstade Irland om Lissabonfördraget som kommer att bli det nya regelverk som EU kommer att använda när de ska fatta beslut framöver. Jag ser mycket positivt till det nya fördraget, jag tror starkt på alla fördelar som EU har medfört, men framför allt grundtanken son det stora fredsprojekt det är.

Det är en spännande tid framöver. Polen och Tjeckien är de två sista länderna som ska ratificera fördraget. Polen beräknas göra detta genom presidentens signatur inom de kommande dagarna, men hur det blir i Tjeckien är ännu oklart. Det EU-kritiska presidenten vill dra ut på det så långt som möjligt innan han skriver på fördraget. Men vi får se hur det blir.

Men förhoppningsvis så har vi ett nytt fördrag inom någon månad och då kommer de spännande frågorna om vilka som blir de extra EU-parlamentarikeran som Sverige får, vem kommer att bli svensk-kommissionär och vilka kommer att bli EU:s ordförande och EU:s ”utrikesminister”? Det kommer att bli en spännande EU höst framför oss.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: